Doe maar gewoon, dan….

De proeverij van afgelopen zondag heeft me aan het denken gezet. Her en der wordt hoog opgegeven over single cask bottelingen, independent bottlers en special releases.

Afgelopen zondag stonden de Monkey Shoulder en de Glenrothes Select Reserve in de line up . Twee bottelingen die in bijna elke slijterij te vinden zijn. Deze twee kwamen zo ongeveer als beste uit de set van 6. En Serge Valentin van Whiskyfun geeft de nieuwe editie van de Springbank 10yo maar liefst 92 punten in zijn artikel van 7 februari jl. En dat zijn 'gewone' bottelingen van de destilleerderijen zelf, niet zeldzaam, niet duur en niet moeilijk te vinden. Ok, het zijn ook geen sherry monsters, geen vloeibare asbakken en daarom misschien ook iets toegankelijker...

Maar, er komen ook aparte bottelingen/series van destilleerderijen uit en zeldzame single cask edities van independent bottelaars, van misschien wel gesloten destilleerderijen. Whisky's, die qua prijs de pan uitrijzen en qua beschikbaarheid zo uit de winkels zijn. Vermoedelijk in handen van roekeloze verzamelaars die binnen een paar weken rendement uit hun aanschaf hopen te halen. Ik noem de Viking Saga reeks van Highland Park, de Smugglers Series van Arran, de Local Barleys van Springbank en nog diverse andere series....

Ik moedig iedereen aan die ondertussen een verwende whiskysnob 🙂 is of een geldbewuste verzamelaar, om eens een fles Single Malt of Blended Malt onder de 50 euro te kopen die je nog nooit eerder hebt gekocht/geproefd en ga er eens goed voor zitten met een paar vrienden en geniet! Ik garandeer je dat het grandioze gevoel dat dat oplevert meer waard is dan welk geldelijk rendement dan ook. En trek daarna die speciale, dure fles ook even open, want genieten doe je samen.....

Geplaatst in Bottelingen en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *