Over mij

Ik ben Bennie Dijkslag. Al meer dan 20 jaar geniet ik, verzamel ik en vertel ik graag over whisky. Voor mij is het belangrijk dat er met passie verteld wordt als het over whisky gaat. Daarom heb ik er voor gekozen om geen commerciele functie in de whiskywereld te zoeken, maar om mijn hobby in de vorm van een bedrijf om te steken. Ik ben daarom met Schotse Dromen begonnen, naast mijn 40-urige baan als IT-manager, of is het andersom: naast Schotse Dromen heb nog een fulltime baan als IT manager ? 🙂

In die 20 jaar heb ik een brede kennis opgedaan van whisky en 'het whiskywereldje'. Uit die ervaring en kennis put ik graag om u een vermakelijke, inhoudelijke maar ook onderhoudende proeverij te geven.
In 2013 heb ik de stap genomen om een week te werken en leren bij één van de mooiste distilleerderijen van Schotland: Springbank. Deze distilleerderij voert alle stappen van het productieproces nog on-site uit en volledig ambachtelijk, dus geen computers in het productieproces. Een omgeving om mijn gedegen kennis nog verder uit te diepen en te verbreden.

Nieuwsgierig geworden? Voor mogelijkheden van proeverijen kunt u kijken bij 'Proeverijen'.

Als laatste nog dit; u kunt mij ook tegenkomen op whiskyfestivals bij de stand van de Usquebaugh Society of de stand van Springbank: